Reiki

Wat is reiki

Reiki is een natuurlijke geneesmethode. Het is een Japans woord voor ‘Universele levensenergie‘. Dr. Mikao Usui, naar wie dit systeem is vernoemd, herontdekte deze manier van het genezen. Reiki komt van oorsprong uit Tibet.

Reiki is een geneesmethode die door middel van handoplegging verricht wordt. De universele levensenergie stroomt door de handen. In het lichaam doet deze energie zelf haar werk, daar waar het nodig is. Reiki is een methode om de persoonlijkheid op alle niveaus te ontwikkelen. Het ondersteunt allerlei levensprocessen. Het helpt je om te zijn wie je bent en de beperkingen die je jezelf hebt eigengemaakt op te ruimen. Het is met geen enkele godsdienst verbonden en is eenvoudig en krachtig. Reiki is voor iedereen!

De reiki energie zoekt zijn weg en doet voor jou exact datgene wat belangrijk is. Het stroomt naar je toe in de juiste hoeveelheid. Reiki stimuleert, heelt, activeert en harmonieert.

Hoe hoger de reiki-graad, hoe dieper de energie inwerkt. Zo werkt de eerste graad op het lichamelijk niveau: ze geneest het lichaam en ontspant.

De tweede graad werkt in op het mentale en emotionele niveau. Deze graad helpt je om te transformeren en af te rekenen met bepaalde gewoonten die je hinderen. Na de tweede graad ben je reiki-beoefenaar. Je hebt dan de gereedschappen om iemand op een dieper niveau te helpen genezen.

De derde graad is bestemd voor mensen die intensief met reiki werken. Deze graad werkt in op het spirituele niveau. Je hebt dan een meestergraad. Wat niet inhoudt dat je een meester bent, maar op weg bent naar meesterschap. Je hebt geleerd om effectief met de symbolen te werken en je hebt bij jezelf daardoor al verschillende ‘transformatie crisissen’ in gang gebracht.

Bij deze zogenaamde crisissen is het belangrijk dat je ondersteuning krijgt. Deze bied ik je aan door middel van gesprekken, behandelingen en niet te vergeten de Bachbloesems. Deze kunnen je helpen sneller door de processen heen te komen. Daarom is het belangrijk om een reiki-meester uit te kiezen waar je vertrouwen in hebt.

Dr. Mikao Usui

Behandeling

Een consult zal ongeveer anderhalf uur duren, waarvan één uur wordt besteed aan een Reiki-behandeling. Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Meestal zal ondersteuning door Bachbloesem-remedies nodig zijn. Deze kunnen helpen om je emotioneel in balans te brengen. Meer informatie over Bachbloesems vind je onder het betreffende kopje.

Wat houdt een Reiki-behandeling in? Je ligt op een behandeltafel, waarbij de handen op verschillende plekken van het lichaam worden gelegd. Zo worden o.a. alle organen en chakra’s behandeld en de plaatsen waar door stress veel spanning kan ontstaan (bijvoorbeeld nek, schouders en rug). Een behandeling kan heel ontspannend werken en werkt door op emotioneel, spiritueel, lichamelijk en mentaal gebied. Het gene dat geheeld wordt, is sterk afhankelijk van de innerlijke behoeften van degene die behandeld wordt.